Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Tips

10 συμβουλές για την πρόληψη των επιθέσεων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”

Όπως γνωρίζετε, το ηλεκτρονικό “ψάρεμα” (phishing attacks) είναι μια τεχνική που περιλαμβάνει την εξαπάτηση του χρήστη με σκοπό την κλοπή εμπιστευτικών πληροφορίων, κωδικών πρόσβασης κ.λπ. νομίζοντας ότι βρίσκεται σε έναν ασφαλή ιστότοπο.

Μέχρι στιγμής οι χάκερ έχουν χρησιμοποιήσει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ξεκινήσουν αυτό το είδος επίθεσης, αλλά με την ευρεία χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και smartphones με πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι τύποι επιθέσεων πολλαπλασιάζονται.

Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλαμβάνουν έναν σύνδεσμο που μεταφέρει τον χρήστη στον ιστότοπο, που ενώ νομίζει ότι είναι έμπιστος ουσιαστικά μιμείται τον ιστότοπο και είναι αναξιόπιστος.

Έτσι, οι χρήστες με υπερβολική αυτοπεποίθηση, που δεν διαθέτουν επαρκή προστασία από ιούς (antivirus), θα μπορούσαν να εμπλέκονται σε επιθέσεις που αποσκοπούν στην κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Και λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία δυστυχώς πλήττει αρκετές χώρες, οι επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος” προσελκύουν ανθρώπους με την υπόσχεση μιας εξαιρετικής δουλειάς ή ενός εύκολου τρόπου να κερδίσουν χρήματα.

Το ερώτημα είναι … Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το είδος επιθέσεων;

10 συμβουλές για την πρόληψη των επιθέσεων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”

  1. Μάθετε να εντοπίζετε τα ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος”

Υπάρχουν ορισμένες ιδιότητες που προσδιορίζουν μια επίθεση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  • Αντιγράφουν την εικόνα μιας πραγματικής εταιρείας.
  • Αντιγράφουν το όνομα μιας εταιρείας ή ενός πραγματικού υπαλλήλου της εταιρείας.
  • Συμπεριλάβουν ιστότοπους που είναι παρόμοιοι οπτικά με μια πραγματική επιχείρηση.
  • Προωθούν δώρα ή αναφέρουν την απώλεια ενός υπάρχοντος λογαριασμού.
  1. Ελέγξτε την πηγή πληροφοριών στην εισερχόμενη αλληλογραφία

Η τράπεζά σας δεν θα σας ζητήσει ποτέ να στείλετε τους κωδικούς πρόσβασης ή τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω ταχυδρομείου. Ποτέ μην απαντάτε σε αυτές τις ερωτήσεις και εάν έχετε την παραμικρή αμφιβολία, καλέστε απευθείας την τράπεζά σας για διευκρινίσεις.

  1. Ποτέ μην πηγαίνετε στην ιστοσελίδα της Τράπεζας σας κάνοντας κλικ στους συνδέσμους που περιλαμβάνονται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μην κάνετε κλικ σε υπερσυνδέσμους ή συνδέσμους που επισυνάπτονται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς μπορεί να σας οδηγήσουν σε έναν παράνομο ιστότοπο.

Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή χρησιμοποιήστε σελιδοδείκτες / αγαπημένα για να κινηθείτε πιο γρήγορα.

  1. Βελτιώστε την ασφάλεια του υπολογιστή σας

Η κοινή λογική και η ορθή κρίση είναι εξίσου ζωτικής σημασίας με τη διατήρηση του υπολογιστή σας προστατευμένο με ένα καλό antivirus, ώστε να εμποδίσει αυτόν τον τύπο επίθεσης.

Επιπλέον, θα πρέπει πάντα να έχετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση στο λειτουργικό σας σύστημα και στα προγράμματα περιήγησης ιστού.

  1. Εισάγετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας μόνο σε ασφαλείς ιστότοπους

Προκειμένου ο ιστότοπος να είναι “ασφαλής”, πρέπει να ξεκινάει από το “https: //” και το πρόγραμμα περιήγησής σας θα πρέπει να εμφανίζει ένα εικονίδιο κλειστής κλειδαριάς.

  1. Ελέγχετε περιοδικά τους λογαριασμούς σας

Δεν είναι κακό να ελέγχετε περιοδικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας για να γνωρίζετε τυχόν παρατυπίες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας.

  1. Το ηλεκτρονικό “ψάρεμα” δεν αφορά μόνο το Online Banking

Οι περισσότερες επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος” είναι ενάντια στις τράπεζες, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε δημοφιλή ιστοσελίδα για να κλέψουν προσωπικά δεδομένα όπως το eBay, το Facebook, το PayPal κ.λπ.

  1. Το phishing γνωρίζει όλες τις γλώσσες

Το ηλεκτρονικό “ψάρεμα” δεν γνωρίζει όρια και μπορεί να φτάσει σε εσάς σε οποιαδήποτε γλώσσα. Σε γενικές γραμμές, ό,τι είναι κακώς γραμμένο ή μεταφρασμένο μπορεί να είναι ακόμη μια απόδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.

Εάν ποτέ δεν χρησιμοποιήσατε τον ισπανικό ιστότοπο της τράπεζας σας, γιατί οι καταστάσεις του λογαριασμού σας να σας αποστέλλονται στη γλώσσα αυτή;

  1. Έχετε την παραμικρή αμφιβολία; Μην το διακινδυνεύετε

Ο καλύτερος τρόπος για την αποτροπή του phishing είναι να απορρίπτετε με συνέπεια κάθε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή είδηση ​​που σας ζητά να δώσετε εμπιστευτικά δεδομένα.

Διαγράψτε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και καλέστε την τράπεζά σας για να διευκρινίσετε τυχόν αμφιβολίες

  1. Ελέγξτε και διαβάστε σχετικά με την εξέλιξη των κακόβουλων προγραμμάτων

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες επιθέσεις, συστάσεις ή συμβουλές για τα κακόβουλα λογισμικά ώστε να αποφύγετε οποιοδήποτε κίνδυνο στο διαδίκτυο, μπορείτε πάντα να διαβάσετε το blog μας ή να ακολουθήσετε μας στο Instagram και στο Facebook. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις που σας απασχολούν!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *