Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Technology

Τεχνητή Νοημοσύνη – Η απαραίτητη τεχνολογία για τη ζωή μας μέχρι το 2035

Η ακριβής πρόβλεψη του μέλλοντος της τεχνολογίας είναι πολύ δύσκολη. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να μαντέψουμε την εξέλιξη της μέχρι το 2035. Αλλά είναι ήδη σαφές ότι θα υπάρξει μια τεχνολογία που θα γίνει απαραίτητη στη ζωή μας στα επόμενα χρόνια – η τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτόνομα οχήματα

Παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν έτοιμα εδώ και χρόνια, τα αυτόνομα οχήματα θα είναι εδώ μέχρι το 2035. Τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που οδηγούνται σήμερα από τον άνθρωπο θα είναι εξαιρετικά σπάνια με τα περισσότερα να στέλνονται σε μουσεία, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα που κινούνται με τεχνητή νοημοσύνη τα αντικαθιστούν.

Μέχρι το 2035 επίσης περιμένουμε να δούμε τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και σε άλλα οχήματα καθώς οι πολίτες εξοικειώνονται με την ιδέα. Τα φορτηγά, τα λεωφορεία, τα τρένα, ακόμη και τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι πιθανό να καταστούν χωρίς οδηγό τα επόμενα 15 χρόνια. Είναι επίσης πολύ πιθανό, ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσει ζωτικής σημασίας πτυχή του αυτόματου πιλότου στα περισσότερα αεροπλάνα.

Αυτόνομος έλεγχος κυκλοφορίας

Τα αυτοδιαχειριζόμενα οχήματα έχουν σχεδιαστεί για ασφαλή πλοήγηση σε μια διαδρομή, αποφεύγοντας αυτόματα τις συγκρούσεις με πεζούς και άλλα οχήματα. Η τεχνητή νοημοσύνη του οχήματος όμως είναι καλή μόνο για τον έλεγχο του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Αν απλά ανταλλάξουμε τα υπάρχοντα αυτοκίνητα μας με αυτά της αυτόνομης διαχείρισης, θα υπάρχουν ακόμα πολλά οχήματα στο δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι ίσως εξακολουθούμε να μπλέκουμε σε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Μέχρι το 2035 θα έχουμε ενσωματώσει τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης με τα συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας, βοηθώντας στην αυτοματοποίηση της ροής οχημάτων στους δρόμους μας. Αυτά τα συστήματα θα ελέγχουν τα φανάρια, θα ρυθμίζουν τα όρια ταχύτητας και θα κάνουν συνεχείς αλλαγές και προσαρμογές για να μειώσουν τα σημεία συμφόρησης ώστε να διατηρήσουν τη ροή κίνησης των αυτοκινήτων στις πόλεις και στους αυτοκινητόδρομους.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα βρίσκεται επίσης στην καρδιά της διαχείρισης άλλων μεθόδων μεταφοράς. Η σηματοδότηση αμαξοστοιχίας θα αυτοματοποιηθεί για τη βελτίωση της ακρίβειας και την παρακολούθηση της ασφάλειας. Οι πολυάσχολες αποβάθρες θαλάσσιων μεταφορών όπωςΜάγχης και η διώρυγα του Σουέζ θα χρησιμοποιούν συστήματα διαχείρισης που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη για να διατηρούν αυτόνομα πλοία σε πορεία, να αποφεύγουν επικίνδυνα νερά και να αποτρέπουν τις συγκρούσεις. Στο τέλος, ακόμη και οι πιο πολυσύχναστοι αεροδιάδρομοι θα αυτοματοποιηθούν έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος σφάλματος του χειριστή ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που οδηγεί σε απώλειες και ατυχήματα.

Προσωπικοί βοηθοί που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη

Οι υφιστάμενοι ψηφιακοί προσωπικοί βοηθοί όπως η Siri, το Google Now και η Cortana έχουν αρχίσει να δείχνουν μερικές από τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην προσωπική μας ζωή. Μπορούν ήδη, για παράδειγμα, να προτείνουν αυτόματα προβλεπόμενες ενέργειες βάσει του περιεχομένου μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των μηνυμάτων κειμένου.

Αλλά, ως συνήθως, πολλές από τις “έξυπνες” ενέργειες απαιτούν να δώσετε πρώτα μια οδηγία. Πρέπει να πείτε στην εφαρμογή τι να κάνει. Μέχρι το 2035, οι ψηφιακοί βοηθοί θα είναι σε θέση να εκτελούν εργασίες, όπως την ενεργοποίηση των φώτων όταν φτάνετε στο σπίτι, χωρίς να πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε εντολές που να τους λένε τι πρέπει να κάνουν.

Μπορούμε επίσης να περιμένουμε μια εντυπωσιακή βελτίωση στον τρόπο επικοινωνίας των βοηθών μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Αν έχετε αργήσει σε ένα ραντεβού, η Siri θα μπορεί να καλέσει και να ενημερώσει αυτόματα για την καθυστέρηση σας.

Μέχρι το 2035 η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι πολύ πιο έξυπνη, απλώς και μόνο επειδή τελικά θα μπορέσει να δράσει μόνη της (μέσα σε όρια!). Η τεχνητή νοημοσύνη θα φτάσει τελικά στο σημείο που θα γνωρίζει την καταλληλότερη και ασφαλέστερη δράση σε όλες τις περιστάσεις, αποφεύγοντας πολλά από τα «ανθρώπινα λάθη» που δημιουργούμε.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *